Ευρωπαικά προγράμματα ERASMUS+

Με χαρά ανακοινώνουμε την  έγκριση για συμμετοχή του σχολείου μας σε δύο Ευρωπαικά προγράμματα ERASMUS+.

1.ERASMUSKA 101με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078131

2.ERASMUSKA 229με κωδικό 2020-1-UK01-KA229-079079_6

Το πρώτο πρόγραμμα κινητικότητας είναι το ΚΑ101 και παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να μετακινούνται σε μια άλλη συμμετέχουσα χώρα, με σκοπό να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να διδάξουν, να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες.

Το σχολείο μας κατέθεσε στο Ι.Κ.Υ αίτηση,η οποία εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση, για το σχέδιο κινητικότητας με τίτλο «Καινοτόμες διδακτικές εμπειρίες με Ευρωπαϊκή διάσταση»με κωδικό2020-1-EL01-KA101-078131

Στόχοι του σχεδίου μας είναι:  α) η υιοθέτηση νέων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του σχολείου μας, μεθόδων διδασκαλίας, έπειτα από επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε αυτές και β) ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου μας μέσω ανάπτυξης δεσμών, συνεργασιών και κοινών δράσεων με άλλες ευρωπαϊκές σχολικές κοινότητες.

Έτσι, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει τρεις ροές  (μετακινήσεις) εκπαιδευτικών στις χώρες: Φινλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Στοχεύουμε σε ένα νέο τύπο σχολείου, που προωθεί τον αμοιβαίο σεβασμό, τη διαπολιτισμική συνείδηση και ενσωματώνει κοινές αξίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ένα σχολείο με ευρωπαϊκή διάσταση.

Το δεύτερο ευρωπαϊκόπρόγραμμα ERASMUS+ KA229 σχολική Εκπαίδευση αφορά στην ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών μεταξύ φορέων/οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας ή σε άλλον κοινωνικοοικονομικό τομέα. 

Το σχολείο μας έλαβε έγκριση και χρηματοδότηση για την συμμετοχή του σε σύμπραξη σχολείων απο την Μ.Βρετανία, την Πολωνία ,την Γερμανία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι : «Wellnutritionforourfuture» και αφορά στη διατροφή. Κωδικός σχεδίου 2020-1-UK01-KA229-079079_6

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 2 έτη και πρόβλεπεται η μετακίνηση και φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από και προς τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό. Οι στόχοι του προγράμματος ακολουθούν αυτούς του Σχεδίου δράσης της ΕΕ για την παιδική παχυσαρκία 2014-2020 με κυρίαρχο την αναχαίτηση της αύξησης της παχυσαρκίας των νέων. Στοχεύουμε

  • Στην κατανόηση της σημασίας της σωστής και υγιεινής διατροφής  σαν βασικό ανθρώπινο δικαίωμα
  • Στην συνειδητοποίηση των επιπτώσεων της κακής διατροφής στην υγεία αλλά και στην κοινωνική ζωή του ατόμου
  • Στην εξοικείωση με τις διατροφικές  και γαστρονομικές  συνήθειες άλλων λαών ώστε να ενισχυθεί η διεθνικότητα και η κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών
  • Στο να αποκτήσουν οι μαθητές μας Ευρωπαικές αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας ,της ανεκτικότητας
  • Στην δημιουργία σχέσεων με ομοτίμους μας ,τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, μέσα από πρακτικής φύσεως αλληλεπιδράσεις .