ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ 8 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο μας, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, τρεις πυροσβέστες με υπηρεσιακό όχημα και ειδικό εξοπλισμό παρουσίασαν τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών (στο σπίτι και στο δάσος) και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης σήμανσης συναγερμού και της εκκένωσης των χώρων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με προσοχή τις οδηγίες των ειδικών και συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον στον διάλογο που ακολούθησε με ερωτήματα, απορίες και διευκρινίσεις. Πριν την ολοκλήρωση της δράσης έγινε επίδειξη της στολής των πυροσβεστών και του πυροσβεστικού οχήματος, καθώς και της λειτουργίας της πυροσβεστικής αντλίας.
Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ενημέρωση και να ευχηθούν καλή δύναμη στο σημαντικό της έργο.

20240418 092038

  

 

20240418 095129